Νίκος Γεωργιάδης

Μέσω της εμπειρίας του ως επαγγελματίας αθλητής, εκπαιδευτικός, επιστήμονας, διοικητικό μέλος συλλόγων και ως γονέας αθλητή,  ο Νίκος Γεωργιάδης έχει τη δυνατότητα  να προσεγγίσει τον νεαρό αθλητή σφαιρικά,  να κατανοήσει  την κατάσταση στην οποία βρίσκεται από όλες τις πλευρές  και να τον συμβουλέψει με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο. Τα κυριότερα σημεία της αθλητικής, ακαδημαϊκής κι επαγγελματικής του εμπειρίας συνοψίζονται ακόλουθα:

Ξεκίνησε την αθλητική και ακαδημαϊκή του πορεία στη Θεσσαλονίκη ως μέλος των Εθνικών Ομάδων παίδων και εφήβων στην καλαθοσφαίριση και αργότερα ως μέλος της ομάδας του πρωταθλητή «Α.Σ. Άρης» Θεσσαλονίκης. Μετά την απόκτηση του πτυχίου του από το Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Α.Π.Θ. συνεχίζει τις σπουδές του στις ΗΠΑ και αποκτά τον τίτλο Master of Science στην Ψυχολογία της Κινητικής Συμπεριφοράς από το Πανεπιστήμιο Ιλινόις στο Σικάγο. Αργότερα από το ίδιο Πανεπιστήμιο αποκτά τον διδακτορικό του τίτλο (Ph.D.) στην Παιδαγωγική του Αθλητισμού και την Αθλητική Ψυχολογία. Συνεχίζει την ακαδημαϊκή και επαγγελματική του εξειδίκευση με την παρακολούθηση πολλών επιστημονικών προγραμμάτων και σεμιναρίων στους τομείς της παιδαγωγικής, του αθλητισμού, της ψυχολογίας και της συμβουλευτικής.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα το 1992 συνεργάζεται με πολλούς φορείς και οργανισμούς και αναλαμβάνει διοικητικές θέσεις σε ερασιτεχνικά και επαγγελματικά σωματεία. Από το 2000-2010 διατελεί Διευθυντής Αθλητικής Ανάπτυξης & Εκπαίδευσης  του Ο.Σ.Φ.Π.  με πρωταρχικό ρόλο τη δημιουργία και ανάπτυξη του δικτύου σχολών ποδοσφαίρου και μπάσκετ του Ολυμπιακού στην Ελλάδα, Κύπρο και Αλβανία.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επαγγελματικής του πορείας  ο Δρ. Γεωργιάδης έχει οργανώσει και εισηγηθεί σε πολλά σεμινάρια που απευθύνονται σε προπονητές, αθλητές, παράγοντες, φοιτητές, γονείς νεαρών αθλητών. Έχει επίσης συνεργαστεί ατομικά ή ομαδικά με μεγάλο αριθμό αθλητών όλων των επιπέδων.

Είναι ιδρυτής της «Αθλέλιξης», φορέα που παρέχει στήριξη και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε νεαρούς αθλητές, γονείς, προπονητές, φορείς/συλλόγους, και σωματεία.

Νίκος Γεωργιάδης, Ph.D.

University of Illinois at Chicago

Σύμβουλος Αθλητικού, ΑκαδημαϊκούΕπαγγελματικού Προσανατολισμού

Μενού